Zobni vsadki

Izognite se brušenju zdravih zob in nošenju raznih mobilnih aparatov ter izberite vgradnjo zobnih vsadkov.
Operativni protokoli, ki so povezani z zobnimi vsadki, so se v zadnjih nekaj letih razvijali z veliko hitrostjo, saj so to zahtevale različne potrebe pacientov. Implantologija je veja dentalne medicine, ki zagotavlja rešitve za vse vrste brezzobosti, tako pri izgubi enega ali vseh zob.
 
Implantologija je namenjena vsem starostnim skupinam in predstavlja idealno rešitev za osebe, ki niso zadovoljne s protezo. Vgradnja zobnih vsadkov omogoča najkakovostnejše protetične rešitve, ki prispevajo k ohranjanju naravnih zob, preprečujejo izgubo kosti in v veliki meri povečajo kakovost življenja. Vgradijo se v kost, saj na ta način postanejo nosilci protetičnih nadomestkov, kot so kronice, mostički ali proteze. Zobni vsadek je najpogosteje izdelan iz titana, saj njegova biokompatibilnost omogoča zraščanje s človeško kostjo. Posledično postane dobra izhodiščna točka za pritrditev nadomestnega zoba.
 
Kaj so zobni vsadki?
 
Zobni vsadki so majhni vijaki iz titana, ki jih uporabljamo kot zamenjavo za tisti del korenine naravnega zoba, ki manjka. Sčasoma se zraščajo s kostjo, zatem pa postanejo točka za pritrditev nadomestnih zob. Zobni vsadki se uporabljajo kot zamenjava za enega ali več manjkajočih zob. Zobni vsadki so znani po svoji kakovosti in dolgi življenjski dobi.

V več kot treh desetletjih naših kliničnih izkušenj smo zelo uspešno vgrajevali kronice, mostičke in zobne vsadke ter pozdravili več kot milijon pacientov. Statistični podatki potrjujejo stopnjo uspešnosti v višini 90 % pri posameznem zobnem vsadku. Te številke so še višje pri vgradnji mostičkov na vsadke.
Vgradnja zobnih vsadkov je enostaven postopek, ki ga najpogosteje izvajamo z lokalno narkozo. Številni pacienti so primerni kandidati za vgradnjo zobnih vsadkov. Pri tem se rezultati razlikujejo glede na zahteve pacientov: izberite zobni vsadek, ki odlično »oponaša« naravne zobe ali pa zasijte z estetskim in popolnim nasmehom, ki Vam bo vrnil samozavest, ko žvečite ali se smejite.

Danes je odstotek uspešnosti vgradnje zobnih vsadkov okoli 98 %, kar te posege uvršča med najvarnejše v zobozdravstvu. Če kosti ni dovolj, potem pacientu dodamo umetno kost, ki spodbuja rast kostnega tkiva. Posledično dosežemo popolno integracijo zobnega vsadka z okoliškim tkivom.

Zobni vsadki so sestavljeni iz dveh delov:
  • Zobni vsadki – titanov vijak, ki nadomešča korenino manjkajočega naravnega zoba. Vsadek vgradimo v zgornjo ali spodnjo čeljust, ki po določenem času zraste s kostjo in nato služi kot »sidro« za nov zob.
  • Protetična nadgradnja – nadgradnjo lahko izdelamo iz titana, cirkona ali zlata in služi kot povezava med implantatom in mostičkom.

Vsaka izguba zoba je lahko razlog za vgradnjo zobnega vsadka. V primeru, če manjka več zob, izdelamo mostičke na vsadkih. Na ta način varujemo naravne zobe in se izognemo velikim protetičnim posegom. Pacient pridobi kakovostnejši in udobnejši protetični nadomestek, ki je enak naravnemu zobu, to pa prispeva k večji samozavesti in kakovosti življenja. Če manjkajo vsi zobje, lahko izdelamo fiksni mostiček ali protezo, ki jo glede na situacijo pritrdimo (zasidramo) na vsadek.

V Dental Centru b2 uporabljamo najboljše svetovno priznane vsadke:

Nobel Biocare (Švedska), Straumann (Švica) in Astra Tech (Švedska).

Naše osebje Vam bo po prvem pregledu in pridobivanju vseh podatkov ponudilo načrt zdravljenja, ki bo najbolj odgovarjal Vašim potrebam in željam.

Zobni vsadki – cena

Končna cena je na primer pri zamenjavi zoba z zobnim vsadkom odvisna od več dejavnikov, vključno s številom zob, ki jih je treba zamenjati in glede na število vsadkov, ki so potrebni za podporo novih zob.

Možno je, da bodo pred vgradnjo potrebni dodatni posegi, ki bodo zagotovili trajnost Vaših zobnih vsadkov in Vašega oralnega zdravja. Za točen izračun stroškov je nujen temeljit diagnostični pregled ustne votline, po katerem Vam bo zobozdravnik priporočil zdravljenje, ki je najbolj primerno za Vas.

Cena odraža kakovost komponent vgrajenega vsadka, veščine in izkušnje zobozdravnika, ki izvaja postopek in kakovost zobnega laboratorija, v katerem se izdela končna kronica.

Za pogosta vprašanja, povezana z implantati, obiščite FAQ-zobni vsadki.
 
Za vse naše storitve vam nudimo možnost obročnega plačila. Več informacij o možnostih obročnega plačila preverite v Ceniku.
Za več informacij stopite v stik z nami po tel.: +385 1 5802 333 / +385 1 5802 334 ali nam , in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.