Zobne krone

Zobna krona je protetični nadomestek, ki nadomešča na kateri koli način uničeno zobno krono. Zobna krona je lahko uničena zaradi kariesa, je neprimerne barve, oblike ali mehanično neodporna.

Ko je večina zobne strukture uničene, zobna krona lahko predstavlja izbiro, saj najboljše nadomesti vse izgubljene naravne lastnosti vašega zoba in ščiti preostali del pred nadaljnjim propadanjem! Obstaja več vrst keramičnih kron, od kovinsko-keramičnih, titanovo-keramičnih do polnokeramičnih. Polnokeramične krone so najnaprednejši del današnje dentalne medicine. Najbolje imitirajo naravni zob in najboljše so do dlesni. Popolnoma biokompatibilne so.

Kaj pomeni kovina, titan in cirkonij pri keramičnih kronah?

Polnokeramične krone imajo omejeno trdnost, kar pomeni da ne prenesejo velikih obremenitev, npr. če nosijo izgubljene dele v sklopu mostička. Da bi to premostili, uporabljamo konstrukcije iz kovine, titana in cirkonija, na katere potem nanesemo keramiko. V tem primeru cirkonij predstavlja najboljšo izbiro, saj ima barvo zoba in ni treba nanašati dodatne plasti keramike, da bi prikrili kovino ali titan. Prav tako je skozi cirkonij omogočena iluminacija dlesni tako kot pri naravnem zobu, kar značilno prispeva k videzu.

Keramične krone uporabljamo, da:

  • nadomestimo zlomljene ali obrabljene zobne krone;
  • povrnemo izgubljen videz;
  • nadgradimo zobni implantat;
  • kot nosilec mostička;
  • nadomestimo zob, ki ga uničil karies.

Za pogosta vprašanja, povezana s kronico, obiščite FAQ–keramične krone.

Za vse naše storitve vam nudimo možnost obročnega plačila. Več informacij o možnostih obročnega plačila preverite v Ceniku.
Za več informacij stopite v stik z nami po tel.: +385 1 5802 333 / +385 1 5802 334 ali nam , in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.