Planmeca Pro Max 3D CBCT

Veščina je imitirati naravo …

Planmeca Pro Max 3D CBCT je popolnoma digitalna CT-naprava, ki predstavlja svojevrstno revolucijo pri načrtovanju stomatoloških posegov. Omogoča nam namreč videti »nevidno«. Z drugimi besedami, s pomočjo CT-posnetka lahko razločno vidimo tisto, česar s pomočjo digitalnega ortopana ne moremo. Ob primerjavi slike digitalnega ortopana in CT-ja iste osebe se velikokrat zgodi, da moramo poponoma spremeniti celoten načrt zdravljenja. Na CT-ju lahko jasno vidimo npr. vnetje, velikost vnete površine in vpliv na druge strukture, vidimo lahko, ali so zobje pravilno zdravljeni, koliko korenin in koliko kanalov ima posamezen zob itd.
Dentalni CT je postal nepogrešljivo orodje pri načrtovanju vstavljanja implantatov, saj nam nedvoumno pokaže, ali je implantat mogoče vstaviti in na katerih mestih.

Pri sodobnih CT-napravah je sevanje izredno majhno, zato ni nevarnosti za prevelik odmerek sevanja. Samo za primerjavo: količina sevanja, ki ji je pacient izpostavljen pri slikanju s CT-napravo, je enaka tisti, ki ji je bil izpostavljen pri slikanju analognega ortopana, vendar večkrat manjša od npr. sevanja pri rentgenskem slikanju pljuč. Razlog za to so sodobni digitalni senzorji, ki zaznajo tudi najmanjšo količino sevanja.

V Dental Centru B2 smo opremljeni z najnovejšo napravo finskega proizvajalca Planmeca.