Mostički

Mostički so alternativa implantatom. Manjkajoče zobe nadomeščamo s keramičnimi, nosijo pa jih prvi naslednji zobje z ene in druge strani.
Te zobe zbrusimo, nanje pa postavimo keramične krone, ki nosijo nadomestke za manjkajoče zobe. Slaba stran mostička je oteženo čiščenje. Zahtevajo tudi dodatno brušenje najmanj dveh sosednjih zob – nosilnih zob. Namesto keramičnega mostička s kovinsko osnovo, ki sčasoma postane temen rob ob dlesni, vam Dental centar b2 lahko ponudi tudi mostičke iz polnokeramičnega materiala. Polnokeramični mostički kot nosilce še vedno uporabljajo obstoječe zobe, ampak nikoli ne bo prišlo do temnega roba na prehodu do dlesni. Boljše se prilegajo, saj so računalniško izdelani in omogočajo prodor svetlobe ter osvetljujejo dlesen z notranje strani. Tako mu dajejo živost kot naravni zobje. Zaradi te lastnosti, prepuščanja svetlobe (translucentnosti), se mostički, ki so izdelani iz polnokeramičnega materiala, skoraj ne razlikujejo od naravnih zob. Če želite polepšati svoj nasmeh ali zamenjati stare mostičke, so polnokeramični mostički in krone izvrstna izbira!

Alternativa za mostičke

Če vam manjka eden ali več zob, imate na voljo naslednje možnosti:
  • implantati
  • delna proteza
  • držalo za medzobni prostor
  • mostiček.

Implantat s krono je najboljša rešitev, ker ne zahteva brušenja sosednjih zob in preprečuje izgubo kosti na mestu, kjer je zob izgubljen!

Delna proteza je dobra in poceni rešitev, vendar ne zadovoljuje v celoti, ne funkcionalno, ne estetsko. Nekatere osebe pa imajo lahko težave s sprejemanjem takšnega nadomestka!

Držalo za medzobni prostor se uporablja, kadar npr. otrok izgubi mlečni zob. Le-to zadržuje obstoječi prostor, da ne bi prišlo do motenj v položaju zoba (ortodontske anomalije).

Za vse naše storitve vam nudimo možnost obročnega plačila. Več informacij o možnostih obročnega plačila preverite v Ceniku.
Za več informacij stopite v stik z nami po tel.: +385 1 5802 333 / +385 1 5802 334 ali nam , in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.