Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo ne polepša le vašega videza, ampak neposredno vpliva na vaše življenje, s tem ko prispeva k večji samozavesti, boljšemu oralnemu zdravju ter vam pomaga, da naredite odličen prvi vtis.

Kaj vse moramo vedeti o estetskem zobozdravstvu?

Prvi vtis, ki ga naredimo na nekoga, je izjemno pomemben. Trenutek, ko nekoga spoznamo, je lahko odločilen za kasnejši odnos. Ker je osnovni način našega komuniciranja besedna komunikacija, besede pa prihajajo iz ust, to pomeni, da pri pogovoru instinktivno gledamo sogovornika v usta. Če so naši zobje brez barve, odkrušeni ali pa jih veliko manjka, bodo sogovorniki to takoj opazili. Prav zaradi slabega prvega vtisa so ljudje velikokrat izgubili priložnost za novo službo, prijateljstvo ali romantično zvezo. Na srečo pa so danes, zahvaljujoč svetu estetskega zobozdravstva, vse te zamujene priložnosti preteklost.

Kaj je estetsko zobozdravstvo?

Estetsko zobozdravstvo je eno izmed najhitreje rastočih področij medicine. Zadnja leta je priljubljenost kozmetičnih postopkov narasla in postala sestavni del naše skrbi za zdravje in nego. Estetsko zobozdravstvo ne polepša le vašega videza, ampak neposredno vpliva na vaše življenje, s tem ko prispeva k večji samozavesti, boljšemu oralnemu zdravju ter vam pomaga, da naredite odličen prvi vtis.

Kaj pomeni estetsko zobozdravstvo?

Estetsko zobozdravstvo je danes veliko več kot le popravilo odkrušenega zoba ali vstavljanje zobne krone ali mostička. To področje se je v zadnjih letih izjemno razvilo in vključuje nekaj preprostih neinvazivnih postopkov, kot je npr. beljenje zob, pa tudi kompleksnejše postopke, kot so različni operativni posegi. Povečano povpraševanje pa posledično narekuje razvoj novih tehnologij, ki pomagajo pri razvoju in učinkovitosti postopkov v estetskem zobozdravstvu. Priljubljeni so:
• beljenje zob
• ortodontsko zdravljenje in popravljanje položaja zob
• implantati
• free hand bonding
• zobne luske (venir)
• nekovinske zobne krone in mostički
Usta so kot prstni odtis, saj so pri vsakem človeku edinstvena. Vaš estetski zobozdravnik bo odpravil vaše dentalne težave, prisluhnil vašim individualnim potrebam in pričakovanjem ter vam povrnil prekrasen zdrav nasmeh in tako zagotovo izboljšal vaše življenje.

Kakšne materiale boste imeli v ustih?

Vsi poznamo zgodbo o prvem ameriškem predsedniku in njegovi leseni protezi. Ne skrbite, ti dnevi so daleč za nami. Tehnologija je izredno pripomogla k razvoju estetske stomatologije. Zobozdravniki danes uporabljajo vrsto različnih materialov, da bi polepšali vaš nasmeh.
Navajamo nekaj materialov, ki se danes uporabljajo v estetskem zobozdravstvu:
• Keramika je material, ki je po videzu najbližje naravnemu zobu. Sestava se je skozi čas spreminjala in prispevala k povečanju trdnosti in varnosti.
• Kompozitne smole spadajo med novejše materiale v estetskem zobozdravstvu in se uporabljajo kot vezivo za lepljenje mostičkov in zobnih kron. Rezultat je trden in obstojen izdelek, zaradi katerega vam zagotovo ne bo potrebno kmalu spet obiskati svojega zobozdravnika.
• Cirkon je najnovejši material, ki nadomešča kovinska ogrodja, njegova prednost je v boljši biokompatibilnosti in v naravni barvi zoba.
Vsi navedeni materiali prispevajo k estetskemu zobozdravstvu veliko več kot včasih. Izbrišite leta zanemarjanja zob in slabega ravnanja z njimi; čas je, da dobite popoln, zdrav in naraven nasmeh, ki ga zaslužite tako vi kot tudi vaša okolica.


Zobne luske (venir)

Zobne luske so narejene iz keramike ali kompozitnega materiala. Z njimi nadomestimo izrabljeno sklenino, popravimo nepravilno obliko zob, zapremo presledke med zobmi ali popravimo počene ali odkrušene zobe. Zobne luske so običajno dražje od prevlek, vendar so obstojnejše in so videti bolj naravno.

Zobni implantati

Implantati se uporabljajo v primeru izgube zoba. Kadar manjka več zob, služijo kot nosilci mostička ali zobne krone. So zelo učinkoviti in trajni.


Beljenje zob

Beljenje zob je eden najpogostejših postopkov v estetskem zobozdravstvu, za katerega se odločajo tako moški kot tudi ženske. To je postopek, ki posvetli naravno barvo vaših zob, s tem pa je svetlejši tudi vaš nasmeh. Beljenje učinkovito odstranjuje tudi madeže, ki so posledica kajenja.
Na voljo je kar nekaj različnih načinov: v ordinaciji, kjer postopek traja približno eno uro, ali pa doma s pomočjo podlage za beljenje. Postopki v ordinaciji so učinkovitejši, v najkrajšem možnem času dajejo boljše in trajnejše rezultate.

Mostički

Mostički se uporabljajo kot zamenjava za več manjkajočih zob.

Povrnite si nasmeh

Nasmeh je najlepše darilo, ki ga prejmemo in dajemo. Če pa ga skrivate zaradi slabega stanja vaših zob, je morda čas za razmislek o kakšnem izmed navedenih estetskih posegov, ki vam bo povrnil vaš nasmeh.

Za več informacij stopite v stik z nami po tel.: +385 1 5802 333 ali nam , in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.