Endodontsko zdravljenje-FAQ

Ali je boljše zob zdraviti ali izpuliti?
Tukaj pravzaprav ni dileme. Seveda je “zdravljenje” vedno najboljša izbira. Ne obstaja nič boljšega od tistega, kar je narava že naredila, zato je treba ohraniti lastne zobe, če je to mogoče.

Imam otečen zob, ampak me nič ne boli. Zakaj?

Včasih je mogoče, da zob ne boli, ampak vnetje obstaja. Potuhnjeno se razvija, vse dokler ne oteče obraz nad obolelim zobom. Bolečine medtem ni, ker cel čas obstaja otečenost vnete vsebine ali skozi zob, ali skozi fistulo (mozolj) na dlesni nad zobno korenino. Stanje je alarmantno, ker neopaženo dolgo traja, antibiotiki pa niso več rešitev, ampak samo pomirjajo položaj in služijo kot podpora resničnemu zdravljenju, oziroma endondontskemu zdravljenju (zdravljenju zoba).

Ali boli in koliko obiskov je potrebnih za zdravljenje zoba?
Poseg je popolnoma neboleč, ker se izvaja v lokalni anesteziji in v glavnem je potreben en obisk.

Kaj po zdravljenju?
Po uspešnem endodontskem zdravljenju (zdravljenju zoba) se zob po navadi zapre z zalivko (plombo) ali se, če obstaja večji defekt na zobni kroni, postavi nadgradnja v zobno korenino, ki se trajno zapre s keramično krono.
Za več informacij stopite v stik z nami po tel.: +385 1 5802 333 / +385 1 5802 334 ali nam , in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.