Digitalni rentgen (digitalni ortopan in RTG RVG)

Veščina je imitirati naravo …

Rentgenski posnetki zoba so nepogrešljiv postopek v kakovostni stomatološki diagnostiki. So nujni, ker ponujajo vpogled v zdravstveno stanje delov ustne votline, ki jih ne moremo videti s kliničnim pregledom.

Za razliko od analognega digitalni rentgen predstavlja novo tehnologijo radiološkega snemanja, kar omogoča, da z uporabo minimalnega sevanja ob skrajšanem trajanju izpostavljenosti dobimo sliko izvrstne kakovosti. To dobesedno pomeni, da lahko naredimo več digitalnih posnetkov, pri tem pa ste izpostavljeni isti kakovosti sevanja kot prej za eno analogno sliko, kar značilno vpliva na povečanje varnosti za pacienta in osebje.

Na ta način sodobna digitalna tehnologija omogoča izjemno natančnost, kar veliko pomeni za diagnostika in trenuten prikaz slike na monitorju, saj se s tem izognemo nepotrebni izgubi časa za razvijanje.

Obstaja nekoliko vrst rentgenskih posnetkov zob in čeljusti, najpogosteje se pa uporabljajo ortopantomogram in intraoralni posnetek posameznih zob.

Za več informacij stopite v stik z nami po tel.: +385 1 5802 333 / +385 1 5802 334 ali nam , in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.