Čiščenje in poliranje zob

Priporoča se, da profesionalno čiščenje in poliranje zob opravite dvakrat na leto, ne glede na to, ali imate kakšno težavo ali ne!
Osebam, ki imajo težave s krvavitvijo dlesni, povečanim nabiranjem zobnih oblog in zobnim kamnom, umikanjem dlesni ali družinsko nagnjenostjo k parodontitisu, se svetuje, da z zdravnikom dentalne medicine opravijo individualen načrt čiščenja. To je namreč edini način za preprečitev ali ustavitev nadaljnjega razvoja bolezni in posledične izgube zob.

Ne glede na to, kako dobro doma čistite zobe, vedno obstajajo mesta, ki so težko dostopna in na katerih se razvije karies ali parodontalna bolezen. Poglejte samo reklame na televiziji – vsi tekmujejo, katera zobna ščetka ali zobna pasta očisti več! Vendar niti ena ne očisti vsega.

Redne kontrole omogočajo prepoznavanje težave v zgodnji fazi, ko je zdravljenje še zagotovo uspešno! Z današnjimi spoznanji in možnostmi dentalne medicine je parodontitis mogoče pozdraviti in ni več razloga za izgubo zob.

Dokazano je, da je čistoča zob pogoj za njihovo zdravje, pa tudi za zdravje vseh struktur, ki jih obkrožajo!
Za več informacij stopite v stik z nami po tel.: +385 1 5802 333 / +385 1 5802 334 ali nam , in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.